Home-màquina o Màquina-home?

Volia destacar el treball que va presentar el grup de Marc Segura, el del video on eixien primer un home fent una activitat, i després una màquina o un objecte fent el mateix que ell. I em va fer molt que pensar, i em va agradar. Ja que em va fer reflexionar sobre tot el que hem parlat del home màquina, que tenim la concepció del cos com una maquinaria que si falla alguna peça,tot va mal. Però, no han sigut les màquines les que han segut fetes per a imitar a l’home? Tots els ejemples que eixien en el video, sempre era un moviment de l’home imitat per la máquina. I moltes d’eixes maquines han sigut construides segons el funcionament del cos i la seua estructura.

Aleshores, no sols tenim la concepció de el nostre cos com una màquina perque ens pareguem a elles, sino que les màquines s’han construit segons el nostre cos i els nostres moviments, i per això es tendeix a comparar-ho. Han sigut elles les que han estat fetes a partir de nosaltres..però tan sols fixan-se en la concepció utilitaria i no la vivencial, per tant clar que tenim una part de maquinaria, però hi ha algo més important que són les sensacions i els sentiments, i sense les quals la vida no tindria sentit.

A més també m’agradaria compartir un video,paregut al del Ciborg que va ficar el professor en el seu blog…cóm la tecnologia ens pot ajudar..

Categorías: Uncategorized | Etiquetas: | 1 comentario

Navegador de artículos

Un pensamiento en “Home-màquina o Màquina-home?

  1. Borja

    En primer lloc donar-te les gràcies per citar el nostre póster(qui no el conega <a href="http://borjamov.blogspot.com.es/2012/03/exposicion-final-tema-1.html"<ací el pot vore)
    En segon lloc dir-te que ni tan sols nosaltres vam vore el póster des de ixa perspectiva i pense que tens molta raó, diguem que els homes són màquines quan realment les màquines són creades per a llevar-li feina als homes i a partir dels moviments d’aquest.
    Com he dit no ho havia vist des de eixa perspectiva i és un punt de vista que potser siga més lògic que l’altre encara que tradicionalment es veu «l’home-màquina» i no la «màquina-home».

Deja un comentario

Blog de WordPress.com.